Voor- en nadelen van botox

ALLE VOORDELEN VAN BOTOX 

Uiteraard is het grootste voordeel van botox dat het uw rimpels laat verdwijnen. Met een paar kleine prikjes bent u voor de komende drie tot vijf maanden van uw rimpels af. U ziet er na een botox behandeling jonger, frisser en uitgerust uit.

Zoals gezegd laat botox de rimpels en lijntjes in uw gezicht verdwijnen. Dit gebeurt echter allemaal op een natuurlijke manier, waardoor het niet zichtbaar is dat u een cosmetische behandeling heeft ondergaan. Het zal uw omgeving opvallen dat u er uitgerust en uitgeslapen uitziet, maar ze zullen niet kunnen zien dat dit door een botox behandeling komt.

Een behandeling met botox wordt niet voor niks een lunchtime treatment genoemd. De behandeling duurt gemiddeld namelijk zo’n 15 minuten en er is geen herstelperiode, waardoor de behandeling letterlijk in een lunchpauze uitgevoerd kan worden. Zelfs meteen na de behandeling is er niet te zien dat u behandeld bent. In sommige gevallen ontstaan er kleine bloeduitstortingen op het behandelde gebied. Deze verdwijnen binnen één tot twee dagen en zijn met make-up goed te camoufleren.

Een botox behandeling is niet permanent: botox is een natuurlijke stof die na verloop van tijd wordt afgebroken door het lichaam. In de meest gevallen verdwijnt het effect van de behandeling na drie tot vijf maanden. Wanneer u niet tevreden bent met het resultaat, is dit na een aantal maanden weer verdwenen.

Botox wordt niet alleen in de cosmetische industrie gebruikt, maar kent ook veel medische toepassingen. Omdat botox onder de geneesmiddelenwet valt, is er uitgebreid onderzoek gedaan naar de effecten en bijwerkingen van dit middel. Er zijn in de dertig jaar dat botox op de markt is, geen nadelige effecten voor de gezondheid of ernstige complicaties gevonden.

  • Overmatig zweten
  • Tandenknarsen
  • Migraine

ALLE NADELEN VAN BOTOX 

We kennen allemaal de foto’s van celebrities die door de botox niet meer kunnen lachen of altijd verbaasd kijken. Dit is inderdaad een effect van botox, maar dit gebeurt alleen wanneer er te veel botox is ingespoten. Als de juiste hoeveelheid botox wordt gebruikt, is het resultaat altijd natuurlijk en ziet uw omgeving vaak niet eens dat u een behandeling hebt ondergaan.

Een veelgehoord probleem na een botox behandeling is een hangend ooglid. Ook deze bijwerking komt voort uit een verkeerde behandelmethode en het gebruik van te veel botox. Wanneer er te veel botox wordt gespoten in het voorhoofd, ontstaat het tegenovergestelde effect en kan het ooglid gaan hangen. Wanneer u zich door een ervaren arts laat behandelen, zal dit probleem niet voorkomen.

In verreweg de meeste gevallen pakt een behandeling met botox heel goed uit en ziet u er een stuk jonger en frisser uit. Wanneer u eenmaal gewend bent aan dit resultaat, is de kans groot dat u niet meer anders wilt en snel een vervolgafspraak inplant wanneer de botox aan het uitwerken is. botox kan in zekere zin dus verslavend werken, wat als een nadeel gezien kan worden. Daarnaast bestaat er een kans dat u steeds meer botox wilt laten inspuiten. Een goede arts zal er echter altijd voor zorgen dat het resultaat natuurlijk blijft en het zeker aangeven wanneer hij denkt dat u te ver wilt gaan met de behandelingen.

Net als elke cosmetische behandeling kent ook de botox behandeling complicaties. Deze komen echter zelden voor en zijn zeer ongevaarlijk:

  • Roodheid of zwelling van de huid
  • Blauwe plekken op het behandelde gebied
  • Deze bijwerkingen trekken binnen een of twee dagen weg en zijn goed te camoufleren met make-up