FILLERS

Het natuurlijke verouderingsproces resulteert in het geleidelijk dunner worden van de bindweefsellaag die de huid ondersteunt, en geeft aanleiding tot het ontstaan van rimpels, lijntjes en groeven. Deze verouderingsverschijnselen kunnen tegengegaan worden door middel van zogenaamde “fillers”.

WAT ZIJN FILLERS?

Fillers hebben van oorsprong een medisch doel: ze zijn bedoeld om de natuurlijke lichaamsvorm te herstellen na een chirurgische­ ingreep of om de symptomen te bestrijden.

Fillers zijn stoffen die in de gezichtshuid worden aangebracht om rimpels, plooien (en soms littekens) te verminderen. Ook worden ze gebruikt om bepaalde structuren van het gezicht te corrigeren, zoals de lippen, jukbeenderen en de kaaklijn.

Fillers zijn gemaakt van hyaluronzuur, dit is een stof die van nature al in de huid voorkomt. Met de tijd neemt deze stof af in de huid, wat leidt tot rimpels. Wanneer de hyaluronzuur weer wordt teruggegeven aan de huid door middel van fillers leidt dit tot vulling, hydratatie en versteviging van de huid. Daarnaast stimuleert het tevens de lichaamseigen collageen productie. Hierdoor zal een rimpel nooit meer zo diep terugkomen als het was, ook niet na een jaar, wanneer de filler volledig is uitgewerkt.

Een filler werkt als volgt: de vloeistof wordt onder de huid gespoten en trekt daar vocht aan, dat het ook vasthoudt. Zo worden kuiltjes, rimpels of lege ruimtes opgevuld. De vloeistof hyaluronzuur is lichaamseigen en afbreekbaar.

INDICATIES

Fillers worden toegepast voor onder andere:

  • Fronslijnen
  • Plooien vanuit de mondhoeken
  • Bovenliplijnen
  • Ingevallen wangen
  • Lipvergroting
  • Kaaklijn
  • Traangootjes


BEHANDELING

De filler wordt met een fijne naald langzaam in de huid geïnjecteerd. Het product bevat een lichte verdovingsvloeistof zodat de behandeling na de eerste injecties al minder pijnlijk wordt. De huid wordt na de injecties gemasseerd om een gelijkmatige verdeling van de gel te verkrijgen.

BIJWERKINGEN

Na inspuiting kan er lichte zwelling en roodheid optreden in het behandelde gebied. Dit kunt u verminderen met een koud kompres. Vermijd blootstelling aan de zon, zonnebank en sauna gedurende een week. Pijn, jeuk, blauwe plekken of stijfheid in het behandelde gebied kunnen voorkomen. Dit verdwijnt binnen enkele uren tot een aantal dagen.

De volgende bijwerkingen kunnen mogelijk optreden maar zijn betrekkelijk zeldzaam: plaatselijke ophoping van het vulmateriaal, een blauwe parelmoerachtige verkleuring op de plaats van injectie, allergische reacties, blauwe plekken, ontstekingsreacties en herpesinfectie.

Een laserbehandeling, chemische peeling of andere behandeling waarbij een actieve huidreactie kan ontstaan wordt afgeraden na de behandeling met een hyaluronzuur filler.  De mogelijkheid bestaat dat dit een ontstekingsreactie veroorzaakt in het geïnjecteerde gebied.

WANNEER BEHANDELT DE ARTS NIET?

Wanneer u bekend bent met overgevoeligheid op een hyaluronzuurfiller kunt u niet behandeld worden.

Ook zal de arts geen behandeling inzetten:

  • wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft,
  • bij mensen onder de 18 jaar,
  • wanneer er een permanent vulmateriaal aanwezig is op de plek van behandeling,
  • een infectie op de insteekplaats,
  • actieve herpes simplex,
  • een allergie voor één van de bestanddelen van het in te spuiten product.

Stel uw arts altijd op de hoogte van eventuele aandoeningen, veranderingen in uw gezondheid en medicijngebruik.

RESULTAAT

De behandeling met fillers geeft direct resultaat. De resultaten zijn langdurig, maar niet permanent. Het hyaluronzuur wordt door het lichaam langzaam afgebroken. Het effect houdt ongeveer 6 tot 15 maanden aan en kan daarna weer worden herhaald. Direct na de behandeling mag u uw dagelijkse activiteiten hervatten. Vermijd hevige druk op het behandelde gebied gedurende 48 uur.


KOSTEN EN VERGOEDING

De kosten worden met u besproken tijdens een intakegesprek. De behandeling  met fillers wordt niet vergoed door u zorgverzekeraar.

NATUURLIJKE ELEGANTIE