SCULPTRA

Sculptra is een esthetische behandeling die wereldwijd steeds populairder wordt voor huidverjonging en volumeherstel. Deze injecteerbare filler is ontworpen om geleidelijk en langdurig de structuur van de huid te verbeteren door het stimuleren van de natuurlijke collageenproductie.

WAT IS SCULPTRA?

Sculptra, ook bekend onder de merknaam Sculptra Aesthetic, bevat poly-L-melkzuur (PLLA), een synthetisch en biologisch afbreekbaar materiaal dat al jarenlang veilig wordt gebruikt in oplosbare hechtingen. PLLA werkt door de huid te stimuleren om nieuw collageen aan te maken, wat resulteert in een geleidelijke verbetering van de huidstructuur en -dichtheid.

HOE WERKT SCULPTRA?

De werking van Sculptra verschilt van die van traditionele fillers. In plaats van direct volume toe te voegen, werkt Sculptra door het stimuleren van de collageenproductie in de diepere huidlagen. Na injectie verspreiden de microdeeltjes van PLLA zich in de huid en initiëren ze een ontstekingsreactie die fibroblasten aanzet tot de productie van nieuw collageen. Dit proces duurt enkele weken tot maanden, wat betekent dat de resultaten van Sculptra geleidelijk zichtbaar worden en doorgaans langer aanhouden dan traditionele fillers.

TOEPASSINGEN VAN SCULPTRA

Sculptra wordt voornamelijk gebruikt voor:

  • Volumeherstel: Met name in de wangen, slapen en kaaklijn, waar volumeverlies door veroudering merkbaar is.
  • Huidverstrakking: Door het stimuleren van collageen wordt de huid steviger en elastischer.
  • Verbetering van de huidstructuur: Fijne lijntjes, rimpels en diepe plooien worden verminderd door de toename van collageen.
  • Contourverbetering: Het helpt bij het definiëren van gezichtscontouren voor een jeugdiger uiterlijk.

BEHANDELING

Een Sculptra-behandeling begint met een consultatie waarbij de arts de huidconditie beoordeelt en een behandelplan opstelt. De injecties worden in meerdere sessies toegediend, meestal met tussenpozen van enkele weken. Het exacte aantal sessies varieert afhankelijk van de individuele behoeften en de mate van volumeverlies.

VOORDELEN VAN SCULPTRA

  • Langdurige resultaten: Effecten kunnen tot twee jaar of langer aanhouden.
  • Natuurlijk uitziende verbetering: Omdat de collageenproductie geleidelijk wordt gestimuleerd, zijn de veranderingen subtiel en natuurlijk.
  • Weinig hersteltijd: De meeste patiënten kunnen hun dagelijkse activiteiten snel hervatten na de behandeling.

MOGELIJKE BIJWERKINGEN VAN SCULPTRA

Hoewel Sculptra over het algemeen als veilig wordt beschouwd, kunnen er bijwerkingen optreden zoals zwelling, roodheid, pijn, blauwe plekken of kleine knobbeltjes onder de huid op de injectieplaatsen. Deze bijwerkingen zijn meestal tijdelijk en verdwijnen binnen enkele dagen tot weken.

Sculptra: Een Innovatieve Behandeling voor Huidverjonging

Sculptra biedt een innovatieve en effectieve oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke manier om verouderingsverschijnselen tegen te gaan en hun huid te verjongen. Door het stimuleren van de lichaamseigen collageenproductie, levert Sculptra langdurige en subtiele verbeteringen zonder de noodzaak van drastische ingrepen. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde en ervaren arts om te bepalen of Sculptra geschikt is voor uw specifieke huidbehoeften en doelen.