Maar een goede skin care routine vereist aandacht. Heb jij de juiste producten in huis? En weet jij welke stappen jij moet zetten voor maximaal resultaat? In deze kleine blog leg ik je graag uit wat de optimale volgorde van skin care is, want je kan nog zo veel producten in huis hebben, maar als je deze producten niet in de juiste volgorde gebruikt, wordt het lastig om jouw wens of huidprobleem aan te pakken.

STAP 1. REINIGEN

Dit is de aller belangrijkste stap in je dagelijkse routine, doe je dit niet of sla je dit vaak over, dan hebben de volgende producten die je aanbrengt, geen nut. Met een goede reiniging verwijder je vuil en olie van je huid. Doet dit ook ’s avonds voor het slapen gaan en het liefste twee keer.

SCRUBBEN

Je verwijdert hiermee dode huidcellen en verbetert je huidtextuur en kleur. LET OP! Scrubben doe je niet iedere dag, maar ongeveer twee keer per week. Dit is echter afhankelijk van je huidconditie

STAP 2. SERUM

Dit is een hele belangrijke stap in je dagelijkse routine. Dit komt doordat een serum een hoge concentratie werkzame ingrediënten bevat en bomvol zit met vitaminen en antioxidanten. Het pakt doelgericht jouw wens aan.

Door het gebruik van een serum zullen ook andere huidverzorgingsproducten de huid makkelijker stimuleren tot het gewenste resultaat.

Mocht je nog net een stapje verder willen gaan?! Dan kun je een fruitzuur, oftewel een acid inzetten. Dit is een 100%effectieve manier om de huid een frisse en gladde uitstraling te geven. Je kan een acid als serum inzetten, maar ook mengen met je favoriete serum.

STAP 3. OOGCREME

Fijne lijntjes rond je ogen pak je aan met een goede oogcrème. De huid rond je ogen kan namelijk geen olie produceren en hydrateert zichzelf dus niet zoals de rest van je gezicht.

STAP 4. 24H CREME

Met een 24H crème geef je je gezicht hydratatie, kalmering en bescherming wat het nodig heeft. Voor iedere huidwens of probleem is er een effectieve 24H crème.

STAP 5. ZONBESCHERMING

Deze stap mag je nooit vergeten. Ik hoor je denken, NOOIT? UV-straling is er namelijk altijd. Dus ook in de herfst en winter. Wist je dat 80% van de huidveroudering door de zon komt? Een goede zonbescherming is daarom zeer essentieel in je dagelijkse skin care routine.

Dit zijn de belangrijkste stappen voor je dagelijkse skin care routine. Mocht je nog vragen hebben of graag advies over de juiste producten willen hebben? Maak dan vrijblijvend een afspraak, zodat ik samen met jou een passend advies, afgestemd op jouw huid kan geven.

Liefs Irene de Wit.
The Beauty Room, Borne.